2019 Sözper Taban Puanları Ve DHBT Mülakat Sınavı

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Evet değerli arkadaşlar 2019 yılının ilk sözleşmeli personel alımına ilişkin sınav başvurularının ardından DHBT Yazılı Taban puanları açıklanmıştır.

Aynı zamanda DHBT Mülakat Sınav Yerleri ve Tarihleri de bilgilerde verilmiştir.

Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından alınacak olan Kuran Kursu Öğreticisi , İmam Hatip ve Müezzin Kayım’ların DHBT yazılı taban puanları ve DHBT Mülakat sınavına ilişkin bilgiler şu şekildedir.

Sozper2019

 2019 Yılı 4-B Sözleşmeli (KKÖ, İ-H, M-K) Alımı Sınavı (SÖZPER-2019-I) Yer ve Tarih Duyurusu

2019 Yılı 4-B Sözleşmeli (KKÖ, İ-H, M-K) Alımı Sınavına (SÖZPER-2019-I) başvuran adaylardan sözlü sınava katılmaya hak kazananlar, “Sınav Giriş Belgesi”ni (https://dibbys.diyanet.gov.tr/IKYS/Sinav/KurumDisi/) adresinden alabileceklerdir.(2020 Ekim Başvuruları sitemizde mebcuttur ve güncellenmiş revize son hali sitemize eklenmiştir. Sürekli soru soran hocalarımız icin konu başlığını güncelliyoruz.)

Adaylar, “Sınav Giriş Belgesi” ve T.C. Kimlik No’lu kimlik belgelerinden (nüfus cüzdanı, pasaport) biri ile birlikte sınav giriş belgesinde belirtilen sınav tarihi ve sınav merkezinde saat 08:30’da hazır bulunacaklardır.

Kimlik belgesi ve sınav giriş belgesi bulunmayan adaylar sınava alınmayacaktır. Nüfus cüzdanı ve pasaport dışında başka bir belge kimlik belgesi olarak kabul edilmeyecektir.

[better-ads type=”banner” banner=”8654″ campaign=”none” count=”2″ columns=”1″ orderby=”rand” order=”ASC” align=”center” show-caption=”1″][/better-ads]

Ön Lisans İlahiyat konusunda daha önceki yazımızda 70 den aşağısı hakkında alınmayacağını tahin  edip söylemiştik.

Kuran Kursu ve İmam alımında puanlar ortada sitemizde yorumlarda gel git yapan milletin duygularını ve azmini kırdığımızı söyleyenler yukarıdaki taban puanları dikkatle okusunlar.

Taban puanları geçen senelere oranla artış göstermiştir. Önümüzdeki senelerde daha da artacaktır. (DHBT 2020 yazılı sınavı kastedilmiştir.)

Bu alımlar sonrasında ileriki alımlarda taban puanlarında düşüş olacaktır. (DHBT 2019-2020).

Tüm sınava girecek olan adaylarımıza başarılar dileriz. Konu güncellemesi yapılmaktadır.

Bizlere son taban puanlarını soranlar bu başlığı okumalı ve ona göre fikir yürütmelidir.

Hali hazırda 2020 alımı yapılacaktır. Yukarıdaki bilgiler güncellenmiştir. Sitemizde DHBT Mülakat bölümünden 2022 yılı ve diğer yıllara ait taban puanları inceleyebilirsiniz.

Konuyu bulamazsanız menü bölümünde veya google de arama yaparak bulabilirsiniz aramalarınızı yaparken misal 2022 taban puanı boşluk dhbtdersleri.com şeklinde yaparsanız sitemizde verilere ulaşabilirsiniz.

2019 Sözper Taban Puanları Ve DHBT Mülakat Sınavı

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

2 Yorum

  1. 2019 için yeni bi alim daha alacak ya ben 2018 ve 2019 kpss ine de girdim bu alim için 2019 kpss ve 2018 dhbt sini kullanma şansım var mı yoksa yine 2018 kpss ve 2018 dhbt şeklinde mi olacak?

    Cevapla
    • Yönetici 25 Aralık 2019, 01:07

      alım tarihine bağlı hocam 2020 yılı dhbt yazılıdan önce dhbt mülakat sınavı olursa 2018 puanı geçerli.

      Cevapla