2020 DHBT Soru Analizi

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

2020 Yılı DHBT sınavını geride bırakıp 2022 DHBT sınavı yaklaşmış olmakla birlikte bir DHBT Sınav analizi yapmak istedik.

Not:Kıymetli arkadaşlar sınavın 11 Nisan 2021’de olması onun 2021 yılının sınavı olduğu manasına gelmez.

2020 Yılınının sınavı sizde biliyorsunuz ki iki kere pandemi nedeni ile ertelendi , yani yapılan sınav 2020 yılının sınavı olduğu için başlık 2020 şeklinde atılmıştır.

Doğrusuda budur.Sebebi ise şuanda seneye sınav olacakmı diye soranlar var onun için kafa karışıklığı olmasın.

Bugüne kadar site olarak DHBT adına ne yorum ve tavsiyelerde bulundu isek DHBT sınavında hepsinin bire bir aynısı olmasa da ÖSYM soruları ve çalışma stili adına söylediklerimizin ve tavsiyelerimizin ne kadar yerinde olduğunu bu sınavla birlikte bizlerde anlamış olduk.

Tavsiyelerimizin başında bol bol kitap okuyun okuma hızını geliştirin diye belirtmiştik ve hali hazırda sitemizdeki sorularımızda bu şekilde hazırlanmıştı.

ÖSYM’nin yaptığı DHBT sınavında da soruların bu şekilde çıktığını görmüş olduk ve bir çok sınava giren arkadaşlar sınav kolaydı ama yetişemedik diyenler olduğunu biliyoruz.

DHBT sorularını incelediğimiz de sitemizde DHBT Testleri bölümünde Hadis Tefsir ve Siyer konularından aynı soruların ve benzerlerinin yakalandığını görmüş olduk bu bizi mutlu etti.

Şimdi isterseniz yavaş yavaş DHBT sorularını incelemeye başlayalım.Bildiğiniz gibi DHBT sorularını paylaşmak yasak olduğu icin moda mod soruları paylaşımını yapılmayacaktır.

[better-ads type=”banner” banner=”8654″ campaign=”none” count=”2″ columns=”1″ orderby=”rand” order=”ASC” align=”center” show-caption=”1″ lazy-load=””][/better-ads]

2020 DHBT sınavı DHBT 1 ortak bölümündeki soruların incelemesine başlayalım.

Öncelikle soruların sıralanması farklı soru kağıtları olduğundan değişiklik gösterebilir, bizler kendi girdiğimiz soru kağıtçığına göre sorulardan aklımızda kalanları yazmaya calışacağız.

Sizler yorum atmayı ihmal etmeyin. Eklemeler yapalım. Aklımızda kalanları fırsat buldukça siteye girmeye başlıyoruz.

1.Soru bizde Meleklerle ilgili soruydu.Cehennemde görevli meleklerin başkanı MALİKTİR.

2.Soru Hanefi Mezhebine göre Cumanın geçerli olması için gerekli olanlar nedir diye bir soru vardı.El cevap Vakit ve Mukim olmasıdır.40 Kişi olması Şafi mezhebine göredir.

[better-ads type=”banner” banner=”8655″ campaign=”none” count=”2″ columns=”1″ orderby=”rand” order=”ASC” align=”center” show-caption=”1″ lazy-load=””][/better-ads]

3.Yine kendi soru kitapçığımızda Hanefi Mezhebine göre hangisi özel hüküm şeklindedir diye bir soru vardı.Hatırladığımız kadarı ile yolculuk esnasında kişiye zekat olması gerekirdi cevabın.

4.

5.

6.

7.Bir Paragrafta Peygamber efendimiz ile ilgili metin verilmişti.Müşriklerle alakalı aralarındaki diyoloj ve aşağıda verilen sürelerle hangisi ile alakalıdır tarzın.Sorumuzun cevabı Kafirun Süresi olacaktı hocalarım.

8.DHBT 1 ortak bölümde bizim kitapçığımızda 8.soru tecvid ile alakalıydı.Bu sorunun cevabı İdgam Bilge Günne Olacaktı.

[better-ads type=”banner” banner=”8655″ campaign=”none” count=”2″ columns=”1″ orderby=”rand” order=”ASC” align=”center” show-caption=”1″ lazy-load=””][/better-ads]

9.

10.Kuran-ı Kerimden olaylar anlatılıp öncül soru verilmişti.Kuşların dirilmesi…..asanın yılan olması bu sorunun cevabı ise Hz.İbrahim-Hz.İsa-Hz.Musa (A.S) şeklinde olacaktı.

11.Hac Emeri ile ilgili sorumuzun cevabı HZ.Ebubekir (r.a) olacaktı.

12.Hz.İsa (a.s)dan peygamberimize kadarki dönemde takip edilen tartışmaya binaenki sorumuzun cevabı EHLİ Fetret olacaktı.

[better-ads type=”banner” banner=”8654″ campaign=”none” count=”2″ columns=”1″ orderby=”rand” order=”ASC” align=”center” show-caption=”1″ lazy-load=””][/better-ads]

13.Hadisi Şeriflerle ilgili kendisini takvaya yönetlmesi dünya işlerinden uzaklaştırmasını bab alan konulu eserimizin cevabı ZÜDH olacaktı.

14.

15.

16.Uhud savaşı sonrası müşrik orsununa karşı hazırlanan ordunun cevabı HAMRAUL ESED olacaktır.

17.Yine metindekilerine göre aşağıdaki kavramlardan hangisi verilmiştir sorunun cevabı Berzah yaptım emin değilim ama Berzah diye biliyorum.

18.Hucurat Suresi verilip hangisinini ifade etmez diye bir soru vardı bu sorunun cevabı TECESSÜS olacaktı.

[better-ads type=”banner” banner=”8654″ campaign=”none” count=”2″ columns=”1″ orderby=”rand” order=”ASC” align=”center” show-caption=”1″ lazy-load=””][/better-ads]

19.Son sorulardan hatırladıklarımda yine bir ayet verilmişti.Burada aşağıdaki kavramlardan hangisi yoktur tarzında bir soru vardı.Bu sorumuzun cevabı Açık Sözlü Olmamak konusu ele alınmamıştı.

20.Yine verilen hadisteydi sanırım söyle şıklar vardı, Tamah açgözlülük doyumsuzluk aynı anlamda Sorudaki didişmek ise düşmanlık anlamında Geriye sadece KİBİR kalıyor cevap KİBİR olucaktı.

2020 DHBT Soru Analizi

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

13 Yorum

  1. 2020 DHBT yazmışsınız sanırım karışıklık oldu ya da bilgiler eski

    Cevapla
  2. Hocam dıger sorularıda beklıyoruz ıns paylasırsanız cok sevınırım Allah razı olsun

    Cevapla
  3. Hocam murcıenın cıkıs nedenınsoruldu sız hatırlıyormusunuz o soruyu

    Cevapla
    • Yönetici 11 Nisan 2021, 19:51

      hepsini eklemeye gayret ediyorum sırası ile malesef tek olduğum icin zaman alıyor yazması ve eklemesi hatırlayamadım hocam dediğiniz soruyu Lisans ta bizde öyle soru varmıydır tam bilmiyorum.

      Cevapla
  4. Önlisansta murcie sorusu yoktu,maturidiyle alakalı vardi

    Cevapla
  5. Hocam dhbt peygamber efendimiz benı nadır benı kurayza sorusu vardı hatırladıbızmı

    Cevapla
  6. Mehir sorusu ; mehri müsemma+mehri muaccel

    Cevapla
  7. 1.mehir
    2.hamraulesed
    3.tevessus
    4.hac emiri
    5.remel hervele
    6.idgami bila gününe
    7.haberi sıfatların tevili
    8.yemenli muhadramun
    9.kafirun
    10.ehli fetret
    11.posta teşkilatı
    12.ezanlarin makamları
    13.cuma namazının farz olmasının şartları
    14.deizm
    15.ihtiras,kibir
    16.imam malik muvatta
    17.cehennem meleği
    18.mucizeler
    19.hariciler
    20.yemin edilmez
    21.munasebetul Kur’an
    22.cevheri ferdi
    23.bakara suresi,sadaka verenler
    24.nesturilik
    25.vahiy,önderler
    26.fitrat veya imkan delili cevabı
    27.mirasta pay
    28.züht kitapları
    29.gadiri Hum
    30.haram rızık mutezile
    31.hasan sabbah
    32.mesh şartları
    33.evlenme engeli
    34.vucup ehliyet
    35.arabi mustaribe
    36.berzah
    37.yolculukta zekat alır
    38.yahudi kabileleri
    39.hudeybiye
    40.hatirlayanadim
    Hocammm hangi sorular dhbt1 hangileri 2 lütfen bilen yazsın

    Cevapla
    • Yönetici 11 Nisan 2021, 21:42

      hocam ne kadar hızlısın hangi ara yazdın bunları ben tek tek ayıklıyorum,aynı zamanda hadiste iki soruyu hatalı yaptım moralim cok bozuk o yüzden elim ayagım titriyo hemde en basitleri ben DHBT 1 leri icinden ayıkladım sitedekiler şuan benim ilk yaptıklarım DHBT 1 olanlar zaten.İlgin için cok teşekkür ederim hemen böyle hızlıca cıkarmanız soruları cok iyi.

      Cevapla