2021 Yılında DHBT Yazılı Sınavı Varmı ?

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Öncelikle herkese Selamın aleyküm değerli okuyucu kardeşlerim. Son zamanlarda internet sitelerinde DHBT Sınavı ile ilgili araştırmalar yaparken ilginç sonuçlar çıkıyor karşımıza.

Boş bir site açılmış tam olarak manasını kavrayamasak da belki seneye hazırlık yapan bir sitedir veya boş sitenin ne getirisi var bilmiyoruz belki ama Rabbimize havale ediyoruz.

2020 yılı içerisinde (2021 yılında yapılan DHBT sınavı 2020 yılının sınavıdır!) zaten DHBT Yazılı Sınavı Yapıldı. Konuya vakıf olmayan ve yeni mezun olan adaylarımız yorumlara ve whatsapp iletişim hattımıza 2021 veya 2023 yılında DHBT Yazılı Sınavı ne zaman olacak diye soru ve yorumlar yazıyorlar.

Konu başlığı ile ilgili sorunun cevabını daha önce vermiştik.  Facebook ve sosyal medyadan ve bazı yerlerde yeni mezun olmuş bu konuda araştırma yapmamış kardeşlerimizden bu tür sorular geliyor .

2023 yılında DHBT Yazılı Sınavı olmayacaktır. DHBT yazılı Sınavı iki yılda bir yapılan geçerlilik süresi iki yıl olan bir sınavdır.

Bu gibi sitelerden bilgi alışverişinde bulunurken her söylenene inanmamanızı ve araştırma yapmanızı sizden tavsiye ediyorum. Malum sitedeki konu başlıklarını ilginç olanlarından bazılarını burada paylaşmak istiyorum.

Eğer o malum sitelerin yazarları ve sahipleri buradaki yazıları okuyorlarsa altlarına yorum yaparak veya kendilerince yazdıklarının sebeplerini bizlere de anlatırlarsa bizde bu konuda bilgilenmiş oluruz.

O malum sitelerde açılan konu başlıklarından bazıları şu şekilde :

1-  2021 DHBT Sınavı Saat Kaçta Başlayacak?

2-  2021 Din Hizmetleri Alan Bilgisi (DHBT) Sınav Sonuçları Açıklandı mı?

3-2021 DHBT Soru ve cevapları Ösym yayınladı mı?

4-DHBT mülakat soruları ve cevapları tıkla öğren

Bu sorular sadece bunlardan ibaret değil daha devamı da var ama hepsini yazmayacağım.Önceklike bu sorulara site olarak cevap vermeden , bu şekilde paylaşım yapan DHBT Siteleri  ; önceden siz konuları açtığınızdan dolayı google ve diğer arama motorlarında siteleriniz üst sıralarda ve bu bizim sitemizi geri düşürüyor.

Eğer amaç buysa bunu yapmayın lütfen , sitelerin de reklam olabilir , gelirde elde edebilirsiniz. Bu güzel hele birde onu faydalı işlerde kullandığınızda daha da güzel olur ama bunun aksi olumlu değil ve bu iş ranta düşürülmüş olur.

Ve malesef bizimde bu tür konular en azından bu şekilde davranmaya sevk etmiş olursunuz.

[better-ads type=”banner” banner=”11987″ campaign=”none” count=”2″ columns=”1″ orderby=”rand” order=”ASC” align=”center” show-caption=”1″ lazy-load=””][/better-ads]

Burada bu konu ne kadar alakasız neden açılmış , hatta hocam sizin de onlardan ne farkınız kaldı bu nasıl iş böyle  diyen arkadaşlarımız , sevgili kardeşlerimiz olacaktır.

Burada bu konuyu açmamız hem bizim sitelerin durumu , hem de hatalı bilgilerin oluşmaması ve  aynı zamanda sizin bir konu ararken en kısa zamanda doğru bilgiye ulaşmanıza vesile olmamızdır.

Umarım bu konuda sevgili takipçi ve okuyucu kardeşlerim hoca ve kuran kursu öğreticisi adayları bizlere kırılmazlar ve samimiyetle davranacaklarını umuyoruz.

Yukarıdaki malum sitelerde açılmış olan konu başlıklarına cevaplar:

1-Türkiye’de KPSS ve DHBT sınavları ayrı ayrı yapılmaktadır ve bu yüzden kpss standartları klavuzda üç aşağı beş yukarı bellidir.Bu yüzden KPSS klavuzundan olası bir durum olmadığında 9:30 ile 12 : 00 arasında yapılmaktadır.

2-Biz daha DHBT Yazılı sınavına yeni girdik ve daha iki yıl girmeden böyle bir konu açılmış DHBT Sınavlarının sonuçlar sınavdan itibaren maksimum bir ay içerisinde açıklanır.Bu süre 15 gündür zaten.Açılan konu gereksiz.

[better-ads type=”banner” banner=”8654″ campaign=”none” count=”2″ columns=”1″ orderby=”rand” order=”ASC” align=”center” show-caption=”1″ lazy-load=””][/better-ads]

3- VE 2022 yılında olacak DHBT Yazılı sınavı yapılmadan nasıl olur da 2021’da olmayacak yazılı sınav için ve daha yapılmamış sınavların soruları yayınlanıyor ?

Sınav yapılınca sorular 4 gün içerisinde yayınlanır.

4-DHBT Mülakat soru ve cevapları diye bir şey söz konusu olamaz konu başlığınız mülakatlarda çıkan sorular veya mülakatlarda neler soruluyor gibisinden olmalı idi.

Yukarıdaki konu başlıklarına ve cevaplarına baktığımızda siz bile gülüyorsunuz belki ama kusura bakmayın değerli kardeşlerim sene girmeden ileriye yatırım DHBT Siteleri malum bu konuda DHBT Dersleri DHBT Sınavı konularından öncü olan ve ilk sitelerden olan sitemizden umarım faydalanırken bu mesajımızı okur ve sizlerde ne demek istediğimizi anlamışınızdır inşallah.

Sitemiz her konuna fikir ve işbirliğine,istişareye şuara ya açıktır. Zaman zaman bizden yarım isteyen ilahiyat , dini sitelere ve yararlı sitelere destek vermekten kaçınmayız.

2021 Yılında DHBT Yazılı Sınavı Varmı ?

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

6 Yorum

  1. Selamun aleyhim hocam dhbt 2020 için kpss 2020 de sınava girmek gerekli biliyorum sorum şu ki _ 2019 kpss puanımız 2020 den yüksek olrsa 2019 kpss puanı ile başvurabilir miyiz dhbt ye

    Cevapla
  2. Selamûn aleykûm
    Ben meslek lisesi çıkışlıyım şu an İlahiyat Fakültesi öğrencisiyim 5/4. Senem ve seneye son sınıf olacağım Allah’ın izni ile DHBT sınavı da 2020’nin Aralık ayında o zaman son sınıf öğrencisi isem DHBT sınavına girebilir miyim?
    Şayet girebilirsem puanım kaç sene için geçerli olur ( son sınıf olacağımdan dolayı diplomayı altı ay sonra alacağım imamlık istiyorum yıl ıçinde kazanırsam atarlarmı alım olursa?)

    Cevapla
    • Yönetici 2 Eylül 2019, 23:20

      Evet dhbt sınavına girebilirsiniz.Girmenizde gerekli sınav 2 yıl boyunca gecerlidir.Atama hemen olmaz olursada kazansanız diploma istenir diplomanız olmazsa gecersiz sayılır ama siz sınavınıza girin.girmelisinizde

      Cevapla
  3. Selamün aleyküm.2020 kpss ve dhbt başvuru tarihi ne zaman

    Cevapla