2022 DHBT Sınavı Hakkında

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

2020 yılında yapılması gereken DHBT sınavını 11 Nisan 2021 tarihinde zorunlu şartlardan dolayı geciktirilmeli de olsa yapılmıştır.

DHBT sınavının yapılması gereken tarihten ortalama 1 yıl sonra yapılması nedeni ile bazı soru işaretlerini de beraberinde getirmiş oldu.

Öncelikle 2020 yılında yapılması gereken DHBT sınavı 2021 yılında yapıldı ve kolay bir sınavdı. Her ne kadar daha öncede hayırlara vesile olsun duasını yapmış isek de yine bir kez daha sınavın hayırlara vesile olmasını sizler adına Yüce Rabbimizden niyaz ederiz.

Zorunlu olarak geciktirilen DHBT sınavının 2021 yılında yapılması ile akıllara takılan bazı soru işaretleri meydana geldiğini ve sitemizin yorumlar bölümüne Telegram ve Facebook ile sosyal medya hesaplarımızdan Hocam DHBT sınavı senenin çift yıllarında yapılması gerekiyordu .

2022 yılında DHBT sınavı olacak mı ? diye soruları oldukça fazla olmasına binaen bir yazı yazma gereksinimi hissetmiş ve siz değerli hocalarımızı da bilgilendirmiş olalım diye düşündük , aynı zamanda her soruya tek tek cevap vermek yerine link paylaşımı da , açık söylemek gerekirse daha kolay ve yayılması hızlı olduğundan bilgiye ulaşmak daha kolay olması nedeni ile yazımızı yazmış bulunduk.

[better-ads type=”banner” banner=”8654″ campaign=”none” count=”2″ columns=”1″ orderby=”rand” order=”ASC” align=”center” show-caption=”1″ lazy-load=””][/better-ads]

2022 Yılında DHBT Sınavı olacak mı ?

Evet arkadaşlar zorunlu bir durum olmadığı sürece 2022 yılında tekrar bir DHBT sınavı olacak. Bu konuda ki bilgi kesin mi diye soran arkadaşlar bildiğiniz gibi DHBT sınavı senenin çift yollarında yapılır ve ÖSYM herhangi bir güncelleme ve değişikliğe gitmediği sürece DHBT sınavı 2022 yılında yapılacaktır.

DHBT puanlarının geçerlilik süresi nedir ? 

Hepinizin bildiği gibi DHBT puanlarının geçerlilik süresi bir sonraki DHBT sınavına kadar yani ortalama 2 yıldır.

2020 Yılındaki DHBT Puanı Geçerlilik tarihi nedir ?

Bununla ilgili yorum ve bize gelen sorularda hatalı ve eksik bilgiler mevcut olduğundan dolayı hocam biz DHBT sınavına 2021 yılında girdik ve bu yüzden 2 yıl geçerli olacaksa 2023 yılına kadar süremiz yok mu diyen hocalarım , kesinlikle böyle bir olay yok bildiğiniz gibi cevap kağıtlarında bile ÖSYM’nin sitesinde 2020 DHBT sınavı yazmakta yapılan sınav geçerli sebeplerden ertelense bile biz 2020 yılına ait DHBT sınavına girdik.

O yüzden bir dahaki DHBT sınavına kadar DHBT yazılı sınav puanları geçerlidir. Aksi takdirde sınavdan sonraki puanlar hiçbir şekilde kullanılamaz.

Atanma niyetinde olup bu 2020 DHBT sınavından iyi puan alıp 2022 yılındakine girmesem de olur gibi düşünenler var sakın bu şekilde düşünmeyin. Puanlarınız DHBT 2022 yılı sınavı ile son sınav da yapılan puan geçerli olur.

[better-ads type=”banner” banner=”8655″ campaign=”none” count=”2″ columns=”1″ orderby=”rand” order=”ASC” align=”center” show-caption=”1″ lazy-load=””][/better-ads]

2022 Yılında DHBT sınavının yapılacağına dair delil nedir ?

Arkadaşlar bugüne kadar ne dedi isek DHBT konusunda hep karşımıza çıktı. Hatta yorumlar bölümünden olsun sosyal medya gruplarımızdan olsun cok güzel geri dönüş mesajları aldık.

Bildiğiniz gibi ben bakın ben cümlesini kullandım bu işleri şuanda tek başıma yapıyorum ve her yere yetişemiyorum. Bazı kendin bilmez insanlar malesef bu camianın içinde var.

DHBT soru analizini ilk dhbtdersleri.com sitesi yaptı biliyor muydunuz ? Facebook ve Youtuber hocaları akşam 21:30 dan sonra yayınladılar.

Tek başıma her ne kadar yetişebilirim ki ?  Şu şartlar altında sizde farkında olacaksınız ki yazdığımız yazılarda ve paylaşımlarda resmen garezlik yapan boş beleşçilik yapan insanlar var.

Her ne kadar kulak asmasak ta geçen TELEGRAM grubunda bunu bizzat yaşadık. Daha önce Whatsapp gruplarımızda da bu tür şeylerden dolayı çalışmalarımızı bırakmıştık.

Sözü fazla uzattım biliyorum arkadaşlar en basit delili sınavların çift yıllarda olması ve bunun örneğini bizzat MBSTS sınavında yaşanmasıdır.

[better-ads type=”banner” banner=”8654″ campaign=”none” count=”2″ columns=”1″ orderby=”rand” order=”ASC” align=”center” show-caption=”1″ lazy-load=””][/better-ads]

2020 yılında yapılması gereken MBSTS sınavı 2021 yılında yapıldı ve aynı 10 Nisan Cumartesi 2021 yılında tekrardan MBSTS sınavı yapıldı.

O yüzden ÖSYM formatını değiştirmediği sürece 2022 yılında DHBT sınavı olacaktır.

Sınav kolaydı pek çalışmadım KPSS Lisans olunca malesef sorumluluk artıyor ama istediğim net düzeyini sanırım yakalayamayacağım…

2022 sınavına biz şimdiden başladık çalışmaya darısı atanamayan veya bu sınavda hayal kırıklığı yaşayanlara gelsin tebessümle hepiniz seviliyorsunuz. Bu camianın içinde olmak çok güzel.

2022 DHBT Sınavı Hakkında

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

2 Yorum

  1. Bu sınava kolay diyenler neye göre kolay diyo anlamak mümkün değil

    Cevapla
    • Yönetici 7 Mayıs 2021, 22:10

      sınav cok kolaydı hic calışmadım lisanstan girdim bu sene kpss sınavım cok düşüktü netler gayet iyi diğer sınavlara göre basit bir sınavdı.

      Cevapla