2022 DHBT’ye Hazırlananlar Platformu

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Evet arkadaşlar KPSS ve DHBTsınavlarına  Epey bir zaman olsa da çalışmalarımız başladı mı ?

Her ne kadar DHBT sınavlarına zaman epey bir zaman olsa da dhbtdersleri.com sitemizden derslerin özetlerimizin bir kısmı eksik olmakla birlikte özetlerin bir çoğu temel dersler tamamlanmaya devam ediyor.

Bu sene içerisinde yazılı özetlerin tamamı inşallah nokta atışı ile bitecek  , çok az bir eksiğimiz kalmıştır.

Yaz tatili ve programların yoğunluğu nedeni ile eksik kalan çalışmalarımıza 15 Ağustos günü itibari ile inşallah hızlı ve aktif bicimde derslere hazırlıklarımız ve DHBT sitemizde eksik olan yerlerimizin tamamlanmasına başlanacaktır.

KPSS derslerine dair bir çalışma bu sene için yok. Formatımız DHBT Derslerine yönelik olacaktır. DHBT dersleri ve ders notları konusunda her fırsatta istekte bulunan arkadaşlar biraz daha sabırlı olun.

Allah izin verirse 2022 yılında yapılacak olan KPSS ve DHBT sınavlarına bizlerde katılacağız. Kıymetli arkadaşlar önceki sınavla ilgili DHBT  mülakat ne zaman olacak veya var mı diyenler için alım olacak yakın bir zamanda ama tam tarih verip hatalı bilgi vermek istemiyoruz.

Yine 2022 yılında yapılacak olan KPSS ve DHBT sınavları çook ama çook ağır olacak özellikle yazılı sınavları , şimdiden bunu belirtiyoruz ve buraya not düşüyoruz. 2023 Yılı hepimiz için süpriz ve farklı müjdelere gebe olabilir.

Şimdilik bizden bu kadar kıymetli takipcilerimiz. Tabi bazen insan diyor keşke lisans okumasaydık. Ön Lisanstan atanmak kolaydı.

Görevi bırakmış biri olarak imam ve müezzin kardeşlerimiz için yazdım bunu bayanlar hoca hanımlar sizler için Lisans + Hafızlık….. sitemize giren arkadaşlarımız hocalarımız vb coğunluğu bayanlardan oluştuğunuda belirtmekte fayda var.

Özellikle fahrilerin sert mesajlarını yorumlarda görebilirsiniz. 2022 yılına ait çalışmaların alt yapısı ve programını hazırlamaktayım. Sizlere de tavsiyem vakit kaybetmeyin.

2022 DHBT’ye Hazırlananlar Platformu bölümünde sitemizde olmayan veya sizin sormak istediğiniz veya çalışmalarınızla ilgili bilgi ve yorumlar yöneltebilirsiniz.

 

2022 DHBT’ye Hazırlananlar Platformu ile ilgili bölüme bilgi girilecektir. Güncelleme ve çalışmamız devam ediyor .

[better-ads type=”banner” banner=”8654″ campaign=”none” count=”2″ columns=”1″ orderby=”rand” order=”ASC” align=”center” show-caption=”1″][/better-ads]

 

2022 Yılında yapılacak olan KPSS ve DHBT Sınavı için herkese şimdiden başarılar diliyoruz.

Ayrıca değerli arkadaşlar DHBT ile ilgili çalışmalarımızı özetlerimizi sorularımızı gerek facebook gerekse internet sitemize koyalım yayınlayalım. İstifade edelim. Covit 19 hepimizi etkiledi sanırım :) 

Rabbim hayırlara vesile eylesin hepimiz için.

 

2022 DHBT’ye Hazırlananlar Platformu

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

9 Yorum

  1. 2020 yılında KKÖ alımı olacak mi acaba??

    Cevapla
  2. Selamünaleyküm hocam ben ihl mezunuyum ve bir tane önlisans bölümü okuyorum ama ilahiyat değil ben imam olabilir miyim?

    Cevapla
  3. 8 Ağustos 2019, 22:53

    Benim iş iki ucu moklu degnek gibi desene o zaman:)

    Şimdi diger lisans+ilahiyat ön lisans olarak sözlü mülakata başvursam malum bu şekilde olanlara kontenjan açmıyorlar son 2 yıldır,diger türlü başvursam desek dedigin gibi mezun olmadan önce atanma işleri olursa işler yaş olur:)Ama 2. yazdıgımı denemek daha mantıklı,çünkü diger lisans+ilahiyat ön lisansa kontenjan açmaları %1 artık,o da mucize,2. yazdıgımda ise belki atanma mezuniyetten sonra olur ihtimali %50-50 gibi sanki.

    Cevapla
  4. 8 Ağustos 2019, 20:16

    Teşekkür ederim cevap ve güzel dilekler için,inşallah sende kazandıgın bölümü bitirirsin ve sonra da bi yeri kazanıp atanırsın.

    Ben bugün üniversiteyi aradım,sekreter ilahiyat bölümünü bagladı,orada ki yetkili kişi bana dedi ki Amasya Üniversitesi sitesinden ilahiyat bölümüne bak orada bilgiler var dedi,ben dedim ki ben oraya baktım ama bazı sorularıma cevap alamadım dedim,o da bana ısrarla orada her türlü bilgi var dedi.Sonra bir daha baktım ve bazı sorularıma yine cevap alamadım.Hayır söylese diline mi yapışırdı,biz de biliyoruz sitede bir şeyler yazdıgını,orada sorularımın cevabını göremedim ki size sordum:)(onlara diyorum)

    Mesala Amasya üniv. sitesinden harç ücretine baktım 1. taksit 513+250 yazıyor ama toplam kaç taksit,diger taksit veya taksitler ne kadar onu yazmıyor.Birde şu +250 diye niye ayrılmış onu yazmıyor.Tahminim 2 taksit olacak,digeri de böyle 513+250 olabilir.Mesala sınıf geçme puanı 60 diye yazıyor eyvallah ama çan egrisi falan öyle sistem var mı yazmıyor.Mesala güz ve bahar dönemi final sınavlarına 1 hafta kala yüz yüze ders var yazıyor ama zorunlu mu yoksa istege baglı mı bunu yazmıyor.

    Hadi diger cevap aradıgım sorular neysede benim için şu yüz yüze ders meselesi çok önemli,acaba bu konuda bana buradan mesajla 1-2 gün içinde bilgi verme şansınız var mı,belki bu konuda bilgi sahibi olabilecek tanıdıgınız varsa o yüzden dedim.1. si işte çalısma durumum var,2. si orada kalacak bir yerim olmadıgı için 1 hafta git-gel yapsam baya masraf olacak.Bunlar dışında yaşım 30 oldu,bana bu saatten sonra sınıfta gidip ders dinlemek çok agır geliyor,eskiden de sevmezdim zaten okulu:)Benim bu ilitamı 1. tercih nedenim diger lisans+ilahiyat ön lisans magduru oldugum için,2. tercih neden ise işte bu yüz yüze ders görme zorunlugu olmayacagı için,umarım yoktur.Acaba zorunluk varsa işim var diye mazeret bildirsem kabul ederler mi?

    Kardeşim aklımdayken bir sorum daha olacak onu da yazıyım unutmadan,bu mevzuyu bildiginize eminim:)Şimdi nasip olurda bu İlitam ı kalmadan bitirirsem 2 sene sonra Mayıs-Haziran gibi biter,malum bu DHBT sözlü mülakat Şubat-Mart gibi falan oluyor,yani ben bitirmeden 3 ay kadar önce.Şimdi bu durumda ben sözlü mülakata lisanstan başvurabilecekmiyim?

    Cevapla
    • Yönetici 8 Ağustos 2019, 22:23

      başvuru şekli değişti başvurunu yapabilirsin ama atanma durumunda diploma şart olmazsa yanarsın.dua ile kıymetli kardeşim.

      Cevapla
  5. 8 Ağustos 2019, 13:17

    Selamün Aleyküm degerli site yetkilileri.Ben daha önceden de burada bi kaç soru sormuştum,sagolun sizde hemen ilgilenip cevap vermiştiniz.Bazı sitelerde sorular cevapsız kalıyor ama burada kalmıyor,buranın bu özelligini seviyorum.Allah razı olsun.

    Ben diger lisans+ilahiyat ön lisans magduru oldugum için 2018 yılında uygulamaya geçen sınavsız ilitama başvuru yapmaya karar verdim ve dün tercih sonuçlarına baktım,Amasya uzaktan egitim ilitama başvurmuştum,diploma puanım 2,99 idi ve kabul etmişler,hak kazandım.Benim bi kaç sorum olacaktı,inşallah vereceginiz cevaplar sayesinde bu soruları başka merak edenlerde ögrenmiş olur.Sorularıma gelirsek:

    AMASYA İLİTAM UZAKTAN EGİTİM

    1-Elektronik kayıt işlemleri var,birde normal(üniversiteye gidip)kayıt işlemleri var,bunların sadece birini yapsam yeterli olur degil mi?

    2-İlitam uzaktan egitim ücretleri ne kadar,ben genelde 700 küsür diye duydum,inşallah bu sadece güz dönemi için degildir,yoksa 1400 küsür çok para oluyor.

    3-Yüz yüze ders egitim zorunlulugu var mı acaba?

    4-Ara ve yıl sonu sınavları test usulü olur degil mi?Birde ara sınavlar internet üzerinden oluyormuş diye duydum,peki bu durumda kopya çekme durumu olabilir ya da sınavı bir başkası çözebilir,buna nasıl önlem alıcaklar:)

    5-Sınıf geçme puanı kaç acaba,ben 60 diye duydum.Çan egrisi var mı acaba?

    6-Sınavlar acaba 1 günde biter mi,yoksa bunu günlere mi yayarlar?

    Cevapla
    • Yönetici 8 Ağustos 2019, 17:29

      kıymetli kardeşim bende öncellikle bu sene tercihlerimde örgün ilahiyat lisans tamamlamayı kazandım.Sitemize göstermiş olduğunuz ilgiden dolayı teşekkür ederim.Sorularının cevaplarını ilerde vermek isterim.Bir kısmını biliyorum bir kısım sorularda üniversitenin durumuna göre değişmekte şuan inceleme yapmadığım için bir bilgi veremeyeceğim.İlgili üniversitenin telefon numalarını arayıp bilgi almanızı tavsiye ederim.Hayırlı olsun diyorum tekrardan bizde Kütahya islami ilimleri kazandık .Farklı bölümden lisans mezuniyetimiz vardı zaten ama alanımızla ilgili bölümümüzü de tamamlamak güzel olur düşüncesindeyiz.

      Cevapla