AÖF İlahiyat (Arapça) Bölümü

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Anadolu üniversitesinde bildiğiniz gibi daha önce iki yıllık ön lisans ilahiyat bölümü vardı. Hali hazırda birde İlahiyat Arapça ön lisans bölümü açıldı.

Malum arkadaşlar bu ikisini bir zannedebilirler. Bu sayfamızda Anadolu Üniversitesi İlahiyat Arapça Ön Lisans bölümü hakkında bilgi verilecektir.

Programın Amaçları

İlahiyat (Arapça) Önlisans Programı, lise mezuniyeti, yaşı ve mesleği ne olursa olsun herkese açık, büyük toplum kesimlerini doğru dinî bilgiyle buluşturmayı amaçlayan bir programdır.

İlahiyat Önlisans Programı lâik, demokratik ve sosyal hukuk devleti anlayışı içinde ve çağdaş eğitim olanaklarıyla kişilerin ilahiyat alanındaki bilgilerini artırmayı amaçlamaktadır​.

Programa Kimler Kayıt Yaptırabilir ve Özel Koşulları ?

En az lise veya dengi okul mezunu olacak/olan adaylar için;

Yeni Kayıt

İlahiyat (Arapça) Önlisans Programına Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) tarafından yapılan 2020 Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS)  ile öğrenci kabul edilmektedir.

2020 ilgili YGS puan türünden en az 150 ve daha yukarı puan almış olanların 2021 Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Sistemi (ÖSYS) tercih işlemlerinde kontenjan dâhilinde bu programa yerleştirilmesi halinde kayıt hakkı kazanmaktadırlar.

Bu programa kayıt olabilmek için Yeni Kayıt sayfasını inceleyebilirsiniz.

Yeni Kayıt İçin Özel Koşullar

  1. Bu programda zorunlu hazırlık sınıfı bulunmamaktadır.
  2. Bu programın eğitim dili Arapçadır.[better-ads type=”banner” banner=”8655″ campaign=”none” count=”2″ columns=”1″ orderby=”rand” order=”ASC” align=”center” show-caption=”1″][/better-ads]

     

  3. Bu programdan ders alabilmek için Anadolu Üniversitesi tarafından yapılan “Yabancı Dil Yeterlilik Sınavı”ndan 60 ve üzeri puan almak veya Ölçme Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) tarafından yapılan yabancı dil sınavlarından en az 60 puan ya da ÖSYM tarafından eşdeğerliği kabul edilen uluslararası yabancı dil sınavlarından veya Yükseköğretim Kurulu tarafından yapılan YÖKDİL sınavından bu puanın eşdeğeri bir puan alınmış olması gerekir. Bu sınavların sonuç belgelerinde sınavın geçerlilik süresi belirtilmedikçe, bu süre 5 yıldır.
  4. Yabancı dil yeterliliğini belgeleyen öğrenciler birinci yarıyıldan itibaren ders alabilirler ancak dört yarıyılın sonunda yabancı dil yeterliliğini belgeleyemeyen öğrencilerin programdan ilişiği kesilir. Öğrencinin talebi hâlinde Anadolu Üniversitesi Açıköğretim Sistemine göre öğretim yapan fakültelerin eşdeğer Türkçe programına kaydı yapılır.[better-ads type=”banner” banner=”8654″ campaign=”none” count=”2″ columns=”1″ orderby=”rand” order=”ASC” align=”center” show-caption=”1″][/better-ads]

     

  5. Öğretim dili olarak belirlenen yabancı dilin resmî dil olarak konuşulduğu bir ülkede, o ülke vatandaşlarının devam ettiği ortaöğretim kurumlarında eğitim ve öğretiminin en az son 3 yılını başarıyla tamamladığını belgeleyenler yabancı dil yeterliğini sağlamış sayılır.
  6. Yabancı dil hazırlık eğitimi veren ve ÖSYS Kılavuzunda yer alan herhangi bir yükseköğretim kurumunun hazırlık eğitim-öğretimini son 5 yıl içinde başarıyla tamamladığını belgeleyenler yabancı dil yeterliğini sağlamış sayılır.
AÖF İlahiyat (Arapça) Bölümü

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

26 Yorum

  1. Ben aöf arapça ilahiyat a kayit oldum
    Lütfen güzel bir şekilde bilgi verebilir misiniz bununla ilgili hiç bir yerde bir bilgi yok
    “Arapça ilahiyatin” normal ilahiyata göre avantajlari nelerdir ?
    Bitirince hangi işlerde çalışılabilir ?

    • Yönetici 27 Eylül 2021, 23:04

      hocam artı bir avantajı suan için düz olan ile arasında bir fark yok gibi.Sonucta okudugunuz okul 2 yıllık ama okulunuzu güzel bir şekilde arapca olarak bitirirseniz her alanda aranan insan olursunuz 2 yıl daha okumanız halinde bir cok yerde diğerlerine göre her zaman bir tık önde olursunuz.zor gercekten zor bizimde % 100 arapca Allah kolaylık versin.

      Cevapla
  2. İlk yıl arapça yeterliliğimi belgeleyemedim 2. Yılda tekrar sınava girebilecek miyim? Ve yds sınavına girsem yeter puan alsam son dönem belgemi yükleyip derslere başlayabilir miyim?

    Cevapla
    • Yönetici 13 Eylül 2021, 10:27

      canım kardeşim ben normal ilahiyat okudum şuan sistem nasıl bilmiyorum ama girebilirsin diye düşünüyorum.son değişikliklere bakmadım en güzeli yetkilileri telefonla arayıp bilgi alman olacaktır.seni yanıltmak istemiyorum

      Cevapla
  3. Yanlışlıkla ilahiyat arapça tercih yaptım bütün derslerimi arapça olacak hiç türkçe bir şey mi olmuyacak

    Cevapla
  4. Lutfen okuyan bilgi verebilirmi tum derslermi arapca goruluyo ? Sorular cvb arapca iy bilmek gereklimi kayit yaptrdim

    Cevapla
  5. İlahiyat (Arapça) okuyan var mı.Dersler tamamen Apapça mı anlatılıyor

    Cevapla
  6. Arapça ilahiyatı yanlışlıkla yazdım tr ilahiyata geçiş şansım varmı

    Cevapla
  7. Selamun aleykum…..ilahiyat arapçada tüm dersler mi ( örneğin hadis usulü vs ) arapca dilde acaba

    Cevapla
  8. Selamun aleykum.
    BU bölümün avantajları nelerdir. İş olanakları normal Önlisans İlahiyattan farklı mıdır?
    Bu bölümü bitirmek üzereyim çok zor bir bölüm inşallah emeğimize değer de ekstra bir avantajı olur bununla ilgili bilginiz var mı?

    Cevapla
  9. Yeterlilik sınavını kaçırdım ikincisi ne zaman olur

    Cevapla
  10. Kesinlikle arapçasına güvenmeyen bu bölümü okumasın medrese de okunan arapça bilgisi yeterli gelmez. Çok emek isteyen bi bölüm 1 2 saatlik çalışmayla bu bölüm bitmez

    Cevapla
  11. Selamün aleyküm ben bilgisayar programcılığı mezunuyum simdi aöf ilahiyat arapçaya başvurdum bütün dersler arapça ama ben arapçayı bilmiyorm kitapları bu hafta içinde teslim alacağım kitaplarda anlatımlarda mı arapça

    Cevapla
  12. Arapca yeterlilik için verdikleri 2 senelik sürede de ekstra harc odemek zounda miyiz? Yoksa kayit yapip dondurmak gibi bir sey söz konusu mu?
    Arapcam daha az. Hazir imkanim varken şartlarım tutuyor, kayit olmak istiyorum.
    Eger 2 senede arapca bilgim yetmezse tr bölüme gecme imkani var nasilsa.
    Harç kısmı beni zorluyor

    Cevapla