Diyanet’ten sözleşmeli personel alım duyurusu (ek yerleştirme)

featured

Diyanet İşleri Başkanlığı 2018 Yılı (Sözper 2018-I) 4/B Sözleşmeli Kur’an Kursu Öğreticisi, İmam Hatip Ve Müezzin Kayyım Alımı Ek Yerleştirme İşlemleri Duyurusu

Başkanlığımız bünyesinde istihdam edilmek üzere 2018 Yılı (SÖZPER-I) 4/B Sözleşmeli KKÖ, İH ve MK Alımı Sözlü Sınavlarına katılarak 70 ve üzeri puan aldıkları halde tercih hakkı elde edemeyen adaylara, Taşra Teşkilatımızda çeşitli nedenlerle boş bulunan ve aşağıdaki tabloda yer alan unvan ve kontenjan sayıları adedince ek yerleştirme yapılacaktır. Bu kapsamda;

Adaylar, tercih işlemlerini 15.10.2018 tarihinden itibaren 19.10.2018 tarihi saat 23.55’e kadar DİBBYS SİTEMİZDEN isimli web portalımız üzerinden yapacaklardır.

Tercih yapmaya hak kazanan adaylar, kontenjan sayısı 25’ten az olan gruplarda kontenjan adedince, diğer gruplarda ise en fazla 25 tercihte bulunabileceklerdir. Tercihlere yerleştirme işlemleri, sözlü sınav başarı puanı en yüksek olandan başlamak suretiyle yapılacaktır.

Yerleştirme işlemleri, adayların tercihleri ve başarı sıralamaları dikkate alınarak elektronik ortamda gerçekleştirilecektir.

Başarı sıralamasında sırasıyla sözlü sınav puanı yüksek olana, sözlü puanın eşit olması halinde KPSS puanı yüksek olana, onun da eşit olması durumunda KPSS’ye katıldığı öğrenim belgesinin mezuniyet tarihi önce olana, bu sürenin de eşitliğinde doğum tarihi önce olana öncelik verilecektir.

Tercih yaptıkları halde tercihlerine yerleşemeyen adaylar, talepte bulunmaları halinde ait oldukları kontenjan grubunda münhal kalan yerlere Başkanlıkça re’sen yerleştirilecektir. Tercih yapmayan adayların yerleştirme işlemleri ise yapılmayacaktır.

Adaylar yerleştirme sonuçlarını 24.10.2018 tarihinde DİBBYS SİTEMİZDEN web portalımız üzerinden öğrenebileceklerdir.

İlgililere duyurulur.

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

8 Yorum

  1. 4 sene önce

    hocam ben ihl mezunuyum ve şun islami ilimler 4 snf okuoyrum orta öğretim kpss ye bu sene girdim bu sayfadaki yerlere başvurabilir miyim ?

    Cevapla
    • Yönetici 4 sene önce

      kategorileriniz tutuyorsa girebilirsiniz ama bu sayafaki ek yerleştirme yani dhbt mülakatta atanamayanlar icin.

      Cevapla
  2. 4 sene önce

    Ben ölisans mezunuyum düz lise bidahakine başvuramazmıyım

    Cevapla
  3. 4 sene önce

    Hocam ben dkab mezunuyum benim kpss p121 puanım 73 ben girebilir miyim

    Cevapla
  4. 4 sene önce

    Önlisans ilahiyat artı diğer lisansların durumu nedir. Alım olmayacak mı

    Cevapla
    • Yönetici 4 sene önce

      Şimdilik demek olmayacak hocam hem olsa bile gecen alımlarda araya ihl mezunu olmayıda şart getirdiler….

      Cevapla