2018-KPSS DHBT Sonuçlarına İlişkin Sayısal Bilgiler

Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Değerli arkadaşlar bugüne kadar verdiğimiz bilgilerin doğruluğu ve DHBT adına yaptığımız analizlerin karşımıza bir bir çıkması bizi mutlu ediyor.

Daha önCeki bu konuda uyarımızla ilgili yazımızın soranlar olduğu iÇin linkini vermek istiyoruz.

2018 Yılı ile ilgili uyarımızla alakalı yazımızı bu linkten okuyabilirsiniz.

2020 DHBT Sınavı Üzerine

ÖSYM’NİN 2018 yılı DHBT adına yayınlamış olduğu istatistikler ve toplamlarının listesi şu şekildedir.

2018 Dhbt Sayisal Bilgi

Grafik yukarıdaki gibidir bu sene normal şartlar bizler 200 binin üstünde başvuru yapan olur diye düşünmüştük.161.417 kişi DHBT sınavına başvuru yapmış.

KPSS puanlarının hesaplanmaması ve diğer nedenlerden dolayı sınava girmeyenler oldukça fazla gibi görünüyor.

Yine önceki senelere göre sınava girmeyen aday sayısıda 8.255 kişi olması oldukça fazla tüm bu etkenler neticesinde alımların 2020 ye kadar devam edeceğini düşünürsek DHBT Puanlarında Mülakata Çağrılma 70 ve aşağısına düşecektir.

[better-ads type=”banner” banner=”8654″ campaign=”none” count=”2″ columns=”1″ orderby=”rand” order=”ASC” align=”center” show-caption=”1″][/better-ads]

Özellikle Lisans ve Hafızların bu istatiklere göre 70 den aşağısınında DHBT Mülakata çağrılma olasılıkları mevcut bu sadece 2019 yılı için değil 2020 yılını da içine koyarak düşündüğümüz tahmini bir bilgidir.

Mevcut bazı sosyal medya ve internet sitelerinde 2020 sözleşmeli personel alımı diye bazı bilgiler verilmiştir.Resmi makamlarca yayınlanmamış bilgilere inanmayın lütfen.

Şuan için Dİyanet İşleri Başkanlığı Akademik takviminde alımlarla ilgili bir bilgi yayınlanmamıştır.Yine bu konuda yayınlanan farklı ve resmi olmayan bilgilere lütfen itibar etmeyin.

Sürekli sorulan bizlere mesaj atılan konulardan bir tanesi olduğu için tekrardan bilgilendirme yapıyoruz.

2018-KPSS DHBT Sonuçlarına İlişkin Sayısal Bilgiler

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir